Известие

Collapse
No announcement yet.

147 1,6t.s. или 1,9jtd?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Dodo 155
    Да, но се изроди като една друга - на кой му е по-голям
    Ако не е тайна, колко я плати твоята 147-ца?
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD
      В тази тема мисля ставаше дума за кола на старо, а не за покупка от шоурума, или се лъжа?
      мда, аз се включих, когато се оказа, че 1.6 бил просто и категорично "голям боклук"
      та понеже и моята вече е на две години и на достатъчно километри, кротко исках да подскажа, че и най-големия боклук не е излязъл такъв от завода ...
      147 1.6 TS

Comment

1,6 дори чисто нов:

- харчи много (или приблизително колкото 2.0, което си е много за малолитражка)
        - има динамика в много тесен диапазон обороти
        - с включен климатик е трагедия
        - поддръжката е скъпа за малолитражка

да продължавам ли?
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

1.6 чисто нов :
          - харчи колкото съм написал по-горе
          - има много прилична динамика, поне докато не уточним с какво сравняваме всъщност
          - го карам през лятото само с климатик и не усещам разлика
          - досега е влизал само за смяна на консумативи, предполагам, че цените не се различават от подобните на него мотори от други марки

сега - ако имах възможност, бих взел м-джет само че там трябва да се сравнява и цената

та всяко нещо на тоя свят си има цена
          147 1.6 TS

Comment

1.6 на 200 000км:
            -не му работи датчик разпределителен вал
            +въпреки това:
            +харчи по книжка
            +върви по книжка
            +пали и работи перфектно
            -харчи около 2л. масло на 10000км
            -с пуснат климатик на извънградско при изпреварване си трябва яко обороти
            +учудващо добре разпределена мощност според мен, ако не си фен на 400м. дръпки,
            в града е пъргав дори до 4000об., дърпаш всички нормално каращи без дори да искаш,след 4000об почва да върви още повече, чак до 6800об.
            +по магистралите върви супер, след 150км/ч е шумен, но не се замисля до 180, стига и 200. При високи скорости климатика не се усеща.
            +с 4 човека,климатик и каране с 140-160км/ч дава 8.3л. на 100 км.
            +-в София не качва над 12 на 100 дори зимата при интезивно и небабшеко каране.
            -поддръжката не е лесна и евтина, но не е и скъпа. Все пак е високооборотен двигател
            с 120к.с. от 1.6 обем., не може да е като 1.4 моно с 60коня.
            +много хубав звук и удоволствие от карането с този двигател. не може да се сравнява с някой голям и много мощен такъв, но изпъква на фона на средностатистическите коли,дори и с подобна мощност.
            Last edited by DerMeister; d.m.y г., 17:44.
            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
              - средна скорост 140-160км/ч
              шшш батко
              тая средна скорост се постига с ферари, не с алфа
              посмали малко

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                шшш батко
                тая средна скорост се постига с ферари, не с алфа
                посмали малко
                Е като минеш Хемус (до Ябланица) насам и натам и не падаш под 140, на моменти стигаш 160-170 колко е средната скорост. Тука говорим по преценка, ясно е, че като падна веднъж до 80 и си ебава майката, ама също е ясно какво имам предвид. Някой като ми каже средна скорост 140 и аз това разбирам, че е гледал да кара с толко горе долу и си преценявам за какъв разход иде реч.
                Mazda 6 2.3 2005
                sigpic

Comment

ми батко това ти е максималната а не средната
                  е ти данни за следна + разход (не е за 147 и не е за 1.6, но да видиш що е то средна скорост - дето е засичана, а не с окомера)
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=17563

Comment

ми батко това ти е максималната а не средната
                    е ти данни за следна + разход (не е за 147 и не е за 1.6, но да видиш що е то средна скорост - дето е засичана, а не с окомера)
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=17563
                    Ей нема да падне по гръб и тва е. Обясни ми за кво спориш за глупости сега. Ще си променя поста да не земе да се поболеееш. А темата сътоветно се осра. Като си залостя крака на газта в дадена позиция и карам със 148,7км/ч и изкарам така цялата магистрала, това за мене значи, че карам средно със 148,7км/ч. Тва, че съм намалил 10 пъти заради тир до 100 и два пъти съм вдигнал 170 на правите и всъщност средната ми скорост е 124,5км/ч въобще не ми дреме, защото като се кача после на бмв-то на пешо и карам по същият начин и даде по-малък разход, ще знам, че при каране със 140-150км/ч по магистралата е по-икономично от алфа-та.
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

!

За около година и половина каране на алфа 147 1.6 ТС 120 коня и изминати около 30000км мога да кажа:
                      Върви задоволително! С климатроника не се спъва много.
                      В града като я карам аз (с доста газ) ми дава максимум 10 във варна. Жената като я кара отива около 8.5-9 и на засичане и на комп. Частите са и по скъпички но чуството от карането е добро. За возия немога да кажа защото аз я купих със Жълти пружини и 17-ка джанта така че не вози много меко..... Абе с 2 думи количката е добре за конете си върви доволно. Последния тес беше от Старозагорки минерални бани до Варна с 4-ма възрастни и едно дете не 2г и багаж за всичките (2 реда сакове в багажника) при средна скорост 100! Даде разход около 7.7
                      За мене е добра градка кола
                      Jeep Grand Cherokee 2.7 163hp 04/Renault Laguna 2.0 16v 140hp 01./Opel Movano 2.8 DTI 02
                      Ex AR 147 1.6 120hp 05 /AR 156 2.4jtd 1??hp/ Fiat bravo 103++hp / Fiat Coupe 131hp/Dacia Logan1.5 DCI 08'/ suzuki GSXR 600 SRAD мах speed 280km++

Comment

Според мен ТС е боклук двигател само ако се кара дълго време на магистралата без допълнителна подготовка в червеното... Иначе си е хубав и читав двигател...

А за секънд хенд още се сещам историята на Пинко за дизел, който уж е на 150 хил км и изглежда перфектна колата, а после се оказва на 500хил км....

Таа търси се запазената кола...И двата двигателя си искат своето и двата може да имат нужда от СКЪПИ ремонти!

Аз лично ако си взема 1.6 няма да го карам с 180 постоянно по магистралата нали? Колата или се чупи от прекомерно натоварване(специално този фиатовски 16В) или ако е имала дефект/ проблем някакъв и съответно какъвто и да е двигателя пак ще замине....

1.6 120коня перфектен двигател за едно спокойно каране градско и извънградско + ГИ става великолепно А и ще си спестите доста актове отколкото с 2.0 щото той доста увлича и докато се натисне педала и 2ра... и айде... 3 месеца без книжка...

Моето мнение 1.6+ ГИ пред дизела
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                        by RUBIG service

Comment

Според мен ТС е боклук двигател само ако се кара дълго време на магистралата без допълнителна подготовка в червеното... Иначе си е хубав и читав двигател...
                          Бате не само Т.С.-а е така на макс скорост,я подкарай един Голф 4 1.6 и го покарай 20-30 км. на макс скорост да видиш какво ще му се случи,значи този двигател не е напрвен за това,а за нормално каране,който иска бърза кола си взима нещо В6,турбо или т.н.,но определено дизела не спада в тази групаЕдинственото предимство на дизела според мен е разходаИн аче за поддръжката мога да поспоря с всеки,който поиска.Просто някои хора незнаят някои цени на части за ЖТД,и се хвърлят,ще кажа само няколко

ГНП=рециклиране=около 1000 лв.
                          Дюзи-цена на брой адски скъпа
                          Демферен маховик=около 900 лв.
                          Демферна шаиба пистов ремък=около 300 лв.
                          Обтегач пистов ремък/2.4 ЖТД/=около 300 лв.
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Е сега вече човекът ще си вземе Опел Корса с двигател 1.2 Ecotec
                            Там и да иска, няма да може да го счупи

Колеги, най-лошото в цялата работа е, че купуваме измъчени коли и искаме да се държат като нови. Няма как, кенефът си е кенеф, ако ще да е измит и намазан със силикон
                            sigpic

Comment

само не разбирам защо го приемате лично?

просто не е хубав двигател
                              има ред недомислици в него - в което няма нищо учудващо - разработван е на практика без пари
                              те това е
                              Като е толкова скапан и разработван без пари що се монтира и през 2009г., а вероятно и занапред... ?! Последните 2 години ФИАТ групата имат рекордни печалби и ако тоя двг. беше боклук можеха спокойно да го сменят, ама не го правят. Защо?!
                              2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                                Като е толкова скапан и разработван без пари що се монтира и през 2009г., а вероятно и занапред... ?! Последните 2 години ФИАТ групата имат рекордни печалби и ако тоя двг. беше боклук можеха спокойно да го сменят, ама не го правят. Защо?!
                                Защото никой не сменя система, която носи пари
                                Много "скапани" мотори се слагат в доста коли така, че дай Боже повече "скапани" и в бъдеще
                                sigpic

Comment

Working...
                                X